Feature

Gör något själv

Hemslöjd Artikeln publicerades
Grafisk mångfald. Teknik, tvåändsstickning.
Grafisk mångfald. Teknik, tvåändsstickning.

När hösten smyger sig på är bästa tiden att sysselsätta sig med klassiskt handarbete. Och den sköna känslan av att, i bästa fall, ha gjort något själv. Vantar kan vara lagom att börja med.

Gamla tekniker, nya uttryck. Blomstrande färgprakt och grafiska mönster. I slutet av oktober kommer två nya teknikhäften från Hemslöjden som kan ge vägledning och inspiration.

Stickat med påsöm.
Stickat med påsöm.

Påsöm av Anna-Karin Jobs Arnberg fördjupar sig i det folkliga yllebroderiet från Dalarna. Här får du lära dig allt från hur du syr enkla rosor i plattsöm till lotusblommor i schattersöm. Steg-för-steg-beskrivningar, tips och illustrationer visar dig rätt väg.

Tvåändsstickning ger ett stadigt och slitstarkt plagg i fina grafiska mönster. Den täta stickningen är också bra att brodera på. Karin Kahnlund heter mästerstickaren som visar hur du trollar fram egna vantar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.