Annons

De kommer med i årets White Guide

En ny restaurang från nordöstra Skåne kvalar in i årets guide. Flera gamla godingar finns också kvar.
Kristianstad/Vanås • Publicerad 7 februari 2018
Wanås restaurang tar plats på White Guides lista 2018.
Wanås restaurang tar plats på White Guides lista 2018.Foto: Peter Åklundh

När White Guide på onsdagen avslöjade de restauranger som kommer med i årets guide står det klart att en av nykomlingarna blir Wanås Restaurang.

– Det känns jättebra, det är viktigt att vara med i White Guide. Det betyder att vi syns i hela Sverige och är någon typ av erkännande att vi har nått till en viss nivå, säger Kristina Wachtmeister, som är vd för verksamheten.

Annons

Är det här något ni jobbat för?

– Vi tänker inte så utan försöker skapa en trevlig upplevelse när man kommer hit. Vi utgår från vad vi får för respons från gästen.

Som tidigare år finns också Kastanjelunds Wärdshus i Yngsjö, Åhus Gästgivaregård, Bäcksaskog slott och Kippers Källare i Kristianstad med på listan.

För att sammanställa årets restauranger har White Guide testat och bedömt cirka 800 restauranger, varav 600 tar plats i guiden. Av de 600 är 87 stycken nya. I bedömningen premieras bland annat kvalitet, hållbarhetstänkande, särart i matlagningen, serviceupplägg med karaktär och unik stämning.

Wanås öppnade vid påsk förra året – en dröm som blev verklighet för Kristina Wachtmeister.

– Vi vill att besöket på Wanås ska vara en helhetsupplevelse, att konstbesökaren också får uppleva en vällagad middag som har en förankring till platsen.

Menyn kan skifta från dag till annan och kockarna försöker ta tillvara på så mycket av djuret och grönsakerna som möjligt.

– Råvarorna kommer från gården och från omkringliggande gårdar. Vi försöker tänka hållbart, men inte till absurdum. Det ska vara riktigt gott och ärligt.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons