GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vidarsdottir tvingas till operation

Margret Lara Vidarsdottir gjorde efterlängtad comeback i Kristianstads DFF. Och ännu ett glädjebesked är att man hittat lösningen på hennes mystiska skada. Kompartmentsyndrom i låren gör att anfallsstjärnan måste opereras.
Nyheter • Publicerad 11 september 2012
Margret Lara Vidarsdottir.
Margret Lara Vidarsdottir.
Foto: 

Under flera säsonger har Margret Lara Vidarsdottir i stort sett bara kunnat spela fotboll på 70 procent av hennes nivå. Hon har inte kunnat träna kontinuerligt, vilket var en av anledningarna till varför hon fick lämna Turbine Potsdam i förtid.

Men nu har en norsk läkare äntligen hittat felet. På en undersökning i lördags kom man fram till det som ingen annan klarat.

– Jag har kompartmentsyndrom och måste opereras, säger hon.

När?

– Ja, när som helst.

– Men att vara tillbaka i laget och spela 20 minuter var fantastiskt.

Operation senare i höst?

Elisabet Gunnarsdottir var nöjd med mycket i spelet, även om resultatet var en missräkning. KDFF är nu nere på en femteplats i tabellen, men hoppas avancera med Vidarsdottir tillbaka.

– Viktigt att hon spelar. I dag var det väldigt högt tempo i matchen och det tar lite tid att komma in i det, säger Gunnarsdottir, som räknar med att Vidarsdottir opereras för sitt kompartmentsyndrom först i slutet av säsongen.

– Fast får man tid hos den här läkaren så får man liksom ta den, när det än blir, säger ”Beta”.

”Ont när jag springer”

Vidarsdottir själv höll en låg profil under sina 20 minuter på plan och var efteråt lättad över att hon ska kunna bli 100-procentigt frisk igen.

– Många har haft åsikter utan att veta vad problemet har varit. Jag har alltid ont när jag springer och nu vill jag kunna spela fotboll till 100 procent igen. Man blir hämmad i sitt spel när man bara kan gå för 70 procent, säger hon.

Att Vidarsdottir har kontrakt över nästa år gör att man i KDFF inte har lika bråttom att få henne i form.

– Nej, det är bara viktigt att få igång henne igen, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Mikael Hallqvist
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.