Annons
Nyheter

74000 fick jobb genom Arbetsförmedlingen

Nyheter • Publicerad 14 januari 2004

Svar till signatur "En som står på er sida", den 9 januari.

En av Arbetsförmedlingens huvuduppgifter är att så snabbt och effektivt som möjligt erbjuda arbetsgivare den arbetskraft som efterfrågas.

Annons

Lediga platser publiceras på vår hemsida www.ams.se och finns tillgänglig för alla arbetssökande via kundarbetsplatserna på förmedlingarna. Arbetsförmedlingens handläggare arbetar också med att matcha ihop arbetssökande mot lediga jobb.

Dessutom pågår ett aktivt arbete med att besöka företag och arbetsplatser för att få tillgång till ytterligare arbetstillfällen.

Arbetsförmedlingens uppgift är att visa den arbetssökande på dessa möjliga vägar till arbete samt underlätta kontakten mellan arbetssökande och arbetsgivare. Självklart spelar den arbetssökandes egen aktivitet en avgörande roll för hans eller hennes möjlighet att erhålla arbete.

När det drar ut på tiden för den arbetssökande att finna arbete är det förmedlingens uppgift att stödja och visa på alternativa vägar, exempelvis via utbildning eller praktik.

Trots att just du inte blivit anvisad något arbete under 2003 medverkade Arbetsförmedlingen till att drygt 74000 personer i Skåne fick jobb under samma period.

Dick Fredholm

Informatör på Länsarbetsnämnden

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons