Annons
Nyheter

ABK välskött på grund av bra medarbetare

Nyheter • Publicerad 29 januari 2004

Att ABK är ett välskött kommunalt bolag har vi läst, varför? Jo, bra medarbetare! (läs anställda.) Nu har före detta ekonomichefen fått sparken av den nya VDn, därför att han varit delägare i ett annat fastighetsbolag! VDn tar åt sig äran, "trots att Kristianstadsbladet upptäckte det" så har han "sparat" massor av pengar åt ABK genom att låta sparka före detta ekonomichefen som då bara kostar cirka 400000:-

Att före detta ekonomichefen arbetat 14 år i företaget nämndes bara som hastigast i en radiointervju, att han är en av dem som "kanske" bidragit till just ABK:s (trots allt) positiva situation, framhävs inte alls.

Annons

Att tidningarnas uppgift är att kontrollera och undersöka är helt rätt, ingen skall känna sig säker, men ABK har på inget vis (inte i media) visat att före detta ekonomichefen åsamkat ABK någon skada, vi har ju Skandias 2700 miljoner i minnet.

En VD är mer än en person i vit skjorta och slips som alla bugar och bockar åt, det är trots allt genom bra medarbetare man bygger ett företag, man skall då inte "kasta skit" på andra för att just då undvika att komma i skottlinjen eller vinna poäng.

Nästa ekonomichef kommer att skriva med darrande penna därför att VDn kanske hittar något fel han gör! Förresten vad kostar det att anställa en ny ekonomichef?

En chef är mer än han som bestämmer, det är en vän, en kompis, någon jag kan anförtro mig åt, någon jag vet står bakom mina beslut, han skall definitivt inte hänga ut mig i massmedia under några omständigheter.

Med en sådan ledarstil är jag övertygad om att detta inte är slutet på följetongen ABK.

Jag vill avslutningsvis säga att jag har ingen insyn eller arbetar inom ABK eller ens i dess närhet, utan jag är Bladetprenumerant, krysslösare och lyssnar på Radio Kristianstad.

"Endast den som icke uträttar något i praktiken kan undgå att begå fel" Lenin.

Lazzy

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons