Annons
Nyheter

Alla dessa uteserveringar

Hur har restaurang- och konditoriägarna fått tillstånd att bygga alla enormt groteska gatuverandor som idag blockerar trottoarerna i city?
Nyheter • Publicerad 16 juli 2008
En av Kristianstads sommartrottoarer. Bild: Artikelförfattaren
En av Kristianstads sommartrottoarer. Bild: ArtikelförfattarenFoto: 

Uteverandorna visar djupt förakt mot de gående, handikappade, synsvaga, rullstolsbundna och rörelsehindrade som blivit bestulna på de gåvänliga delarna av trottoarerna.

Ändå gapar nästan alla verandor hånfullt tomma på folk varenda dag och dagarna i ända.

Annons

Att som gåendehänvisas ut på kullerstenar, cykelbanor och farligt nära fordonstrafiken - som till exempel på Nya Boulevarden med sin tunga fordonstrafik - är en planering hos myndigheter och alkoholnäring som inte liknar närheten till förstånd. Som om tidigare all skyltflora, röda mattor och andra hinder, inte räckte som trottoarblockerare.

Får det verkligen gå till så här?

Spritutskänkningstillstånden och regelverken kring utbyggnaderna på trottoarerna i Kristianstad tycks vara långt viktigare än att bibehålla trottoaren för oss vanliga trottoarflanörer - vi är många.

Hänsynslösarestaurang- och konditoriägare måste omedelbart återställa trottoarerna till sitt ursprung.

Och stadsplanerare - avgå eller besluta omedelbart att anlägga handikappvänliga stråk utan kullerstenar mitt i gatan samt totalförbjud all fordonstrafik i innerstaden.

Rörelsehindrademåste också få ta del av innerstaden.

Svartbyggena och tillståndsamatörerna i kommunen är en skam för Kristianstad!

Reclaim the city
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons