Annons
Nyheter

Arenan satt i ett intressant perspektiv

Med anledning av Matti Stenrosens intervju med Kristianstads moderate kommunalråd Bengt Gustafson (26/7) tänkte jag följande.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2008
Kristianstads kommunalråd Bengt Gustafson (m). BILD: RONNIE SMITH
Kristianstads kommunalråd Bengt Gustafson (m). BILD: RONNIE SMITHFoto: 

Läste i Kristianstadsbladet att vördade kommunalrådet Gustafson hårdnackat står fast vid arenabeslutet. "Man skall inte göra en dumhet till hälften", brukar det heta politiker emellan. Så det är väl rätt hanterat.

Och så dräper han till med att "de stora entreprenörerna" har fått upp ögonen för Kristianstad. Sorgfälligt undviker han att nämna någon av "de stora" vid namn. Kanske för att varken företagarna eller kommunalrådet vill bli synade, vilket kan ha sin grund i att företag liksom enskilda medborgare söker sig till kommuner med låg skatt. En företeelse som kommunalrådet tyvärr inte kan skryta med.

Annons

Kom just att tänka på en arena av det mest luxuösa slaget, Stockholms stadshus, ritat av arkitekten och professorn vid konsthögskolan Ragnar Östberg.

Man har räknat fram nuvärdet på kostnaden för den arenan där nobelpristagare från all världens hörn fylkas en gång om året och där den ena celebra festligheten avlöser den andra.

Prislappen på Kristianstadsarenan motsvarar vad Stockholms stadshus skulle kosta om detta mästerverk av Ragnar Östberg uppfördes i vår tid.

Något att fundera kring för "de stora", om nu sådana finns. Majoriteten av skattebetalarna har emellertid sagt nej.

Deliberation, ett nytt ord i politiken, som förutsätter ett genuint meningsutbyte mellan parterna för och emot en arena är inget för vårt kommunalråd.

Bengt VannerbergRipa
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons