Annons
Nyheter

Befria gårdsgatan från biltrafik

Nyheter • Publicerad 14 januari 2004

Öppet brev till trafikingenjörerna i Kristianstads kommun

När tänker kommunen börja lyssna på sina invånare och då tänker jag på den kritik som framförts gällande gårdsgatan på Östra Boulevarden.

Annons

Stäng av denna för biltrafik i höjd med Videomix, det finns ingen anledning att köra på denna sträcka med bil.

För de bilar som kör här gör det endast för bekvämlighets skull, det vill säga hämta ut pengar på Minuten eller när man kör ut från p-däcket svänger man vänster för det är närmare än att svänga höger och inte komma fram i korsningen Östra-Nya Boulevarden.

Inte ens leveransfordon behöver köra här utan dessa kan hålla på Västra Vallgatan, det finns hjälpmedel (säckakärror, truck med mera).

Taxi kan lämna av sina kunder i samma gata, om kommunen ställer upp och gör en så kallad taxizon (två p-fickor) utanför Scorett.

Det är ungefär lika långt att gå som från framsidan av Sparbanken.

Detta bara för att få en trevligare "plaza" utan störande fordonstrafik och gärna något vattenspel samt lite mer växter för att försköna det ytterligare.

Kära Nyström, när tänker man "fixa" till eländet vid fängelsebron och i nämnda korsning?

Vill även ge en känga till alla de bilister som tvunget skall ta med sig bilen upp i centrum. Har man friska ben och kan gå, då kan man parkera på exempelvis Östra Kasern eller Långebro

Taxichaufför

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons