Annons
Nyheter

Bygg på lämpliga platser

Miljöpartiet i Bromölla tar i ett inlägg upp frågan om nybyggnationen längs kustsidan av Östersjövägen i Edenryd. Man vill bland annat införa ett nytt byggförbud i området. Det låter ju bra.
Nyheter • Publicerad 10 augusti 2009

Men varför har de inte reagerat tidigare?

Nu finns det ju redan ett färdigbyggt hus på en av de nyavstyckade tomterna vid båthamnen. Nya bygglovssökande i området använder detta som argument för att få igenom sina krav, och skall alla sökanden behandlas rättvist så måste det bli svårt att avstyrka deras krav nu.

Annons

Sedan är detinte bara vid båthamnen som "ängarna förvandlas till pengar" som de skriver. Även på ett annat ställe i byn har man börjat stycka ut en tomt vid sjösidan.

Nu verkar det mest som om en eventuell etablering av stugbyar i området är det stora bekymret. Om sådana behövs som komplement till det övriga boendet här för att möte den växande turismen, så behöver inte det vara fel. Det kan vara bra både för byn och hela kommunen. De ska då givetvis byggas på lämpliga ställen. Däremot avstyckningen av nya tomter som pågår på utblickarna mot havet är ingenting som är positivt.

Det gynnar baraett fåtal. Dessutom är det helt onödigt eftersom det är ett helt nytt bostadsområde under uppbyggnad.

Så tomter saknas det inte.

Willy Gustavsson, Edenryd
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons