Annons
Nyheter

Dagarna ger delaktighet

Det är tråkigt att det nu, 2/7, kommer klagomål från det fina boendet för äldre och handikappade, Sommarro. Jag har själv erfarenhet i form av svärföräldrar, som bodde på Sommarro alltsedan det var nytt 1985 och fram till för två år sedan. De fick således uppleva många Kristianstadsdagar med tivoli på parkeringstorget.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2008
Kul? Arkiv: Scanpix
Kul? Arkiv: ScanpixFoto: 

Flera gånger frågade vi yngre hur de gamla upplevde de högre ljudnivåerna under "dagarna". Deras svar blev alltid: "Visst låter det lite från festen och i synnerhet från tivolit, men det kan vi mer än väl stå ut med under de få dagar det förekommer. Och ljudet är inte mer störande än att vi kan sova på natten. Vi känner istället en delaktighet i festligheterna och gläds åt att bo centralt där det händer saker."

Den som säger sig tala för "den tysta minoriteten" på Sommarro, är kanske i praktiken alldeles ensam. Klagomålen har ju kommit först sedan du flyttade dit.

Flertalet boende på Sommarro uppskattar nog att de under Kristianstadsdagarna blir delaktiga på ett sätt som eljest vore omöjligt för dem.

Erfarenheten talar
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons