Annons
Nyheter

Dags att ändra riksnormen

Sommaren är speciell på många sätt. Det mesta med den är bra, men ekonomiskt kan det vara tufft. I dagsläget är riksnormen som många kommuner följer att studenter inte ska få försörjningsstöd över sommaren om de får ekonomiska problem.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2009

Detta därför att man tittar på inkomsten tre månader tillbaka i tiden. Detta är ett orimligt synsätt som inte alls speglar det alltför låga studiemedel som studenterna får.

Studiemedel för 9 månader är beräknat för att räcka 9 månader, inte att tänjas ut på ett orimligt sätt över sommaren för att räcka till 12 månader. Det bör Sveriges kommuner ta hänsyn till! Speciellt när studenter redan går back 900 kr per månad.

Vissa kommuner förstår detta och ger studenterna möjlighet till försörjningsstöd, men tyvärr inte alla. Sveriges förenade studentkårer, SFS, hoppas att det snarast förändras!

Klas-Herman Lundgren, Ordförande Sveriges förenade studentkårer
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons