Annons
Nyheter

De allra flesta hästägare är djurvänner

Nyheter • Publicerad 2 januari 2004

Angående hästdebatten och vindskydd.

Klart att hästar skall vara ute, det är liksom naturligt sedan generationer tillbaka, och fryser tror jag inte de gör, de får vinterpäls som andra djur.

Annons

Klart är också att de måste ha tillgång till foder under hela dagen och vindskydd tycker jag också borde finnas i de hagar där inget naturligt som träd finns att skyla under. Men jag har aldrig sett något vindskydd i någon hage, det är nog bara i amerikanska filmer man ser sånt.

Däremot tycker jag det är värre med de hagar som bara har en ensam häst utan sällskap hela dagarna, vilket är elakt, rentav gement.

Om man däremot skall tala om djurplågeri, så är det hästägare som slår sina hästar för att de skall lyda. Det är faktiskt rätt vanligt och man mår illa när man ser det, och hade man varit en bra hästkännare och människa, så hade man begripit att aga inte fostrar vare sig människor eller djur.

Som tur är så är de flesta hästägare också djurvänner och måna om sina djur och behandlar dem mycket bra!

Vill man nu som Stig Horse ha något att klaga på, så finns det djur som inte syns som har det verkligen dåligt.

Jag menar julskinksgrisen som borde få gå ute och böka, vilket är deras instinkt.

Egentligen skulle de också få lov att bara ute som andra djur, men när de handlar om pengar och lönsamhet väljer folk att blunda.

Grisar ser man nästan aldrig ute och det man inte ser finns inte. Eller?

Mamma Mu och

hennes vänner

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons