Annons
Nyheter

DJURPLÅGERI OFTAST BAKOM STÄNGDA DÖRRAR

Nyheter • Publicerad 7 januari 2004

Replik till Stig Horse. Jag förstår varför man kan vilja vara anonym, och gör mig heller inga illusioner om om det här med repressalier.

Vad jag vill ha fram till både dig och andra "privatspanare" är; att det GÅR att vara anonym gentemot djurägaren. Men man vill väl ha ett "kvitto" eller en rapport om hur ärendet avlöper? Det får man om man uppger vem man är för myndigheten man anmäler till. Och tyvärr är det så, att många anmälningar är obefogade, och gjorda av mindre seriösa "spanare". Självklart ska man ha vindskydd om inte naturliga sådana finns. Men hur många bönder har det till sina kor till exempel?

Annons

Hoppas du följde upp fallet med kalven. Sådant förekommer ju säkert i mängd, men oftast bakom stängda dörrar. Där ser varken du eller jag djuren...

Kikki Eklundh

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons