Annons
Nyheter

DYRA JULKLAPPAR BETYDER INTE ALLT

Nyheter • Publicerad 5 december 2002

Nu är vi inne i julmånaden, och som vanligt frestar affärerna med allehanda saker och ting inför julen. I brevlådor och -inkast får vi dråsvis med reklam på mer och mindre fyra julklappar.

Julen, har för varje år blivit mer och mer materialiserad, så även i år? Allt – handlar om och kring pengar, och när jag läste i tidningen, att det fins de som sätter sig i skuld, lånar pengar för att kunna köpa julklappar, då har det gått för långt! Men, jag läste också om kloka, goda råd vad som kan ges istället och som inte kostar någonting.

Annons

Det är inte meningen vi skall gräva så djupt i våra plånböcker, att det inte är mycket över efter julen. Och, som jag har skrivit förut, vi behöver inte frossa när det gäller maten. Vi kan dra in lite på den utan att det förstör julstämningen. Det måste inte vara som på mormor och farmor och föräldrars tid. Julstämning blir det när vi trivs tillsammans med dem vi firar jul med.

Och glöm inte bort den, som ni vet sitter ensam. Gör ett besök inför juen och skänk gärna en liten blomam. Det värmer och uppskattas, och ingen behöver känna sig bortglömd!

Pengar och dyra julklappar är och betyder inte allt, utan omtanke och kärleksfullhet, samt inte minst tid för varandra är det väsentligaste av allt!

Ethel Simonsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons