GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En tredjedel av dem som får ÄFS är svenskar

Slutreplik till Ronald Rosvall (16/11). Äldreförsörjningsstödet (ÄFS) vänder sig till alla som har låg eller ingen pension från Sverige. Ungefär en tredjedel av de cirka 12 000 personer som får detta stöd i dag är svenskar.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010

Det handlar ofta om personer som gjort ett tidigt uttag av garantipensionen eller de som inte betalade in sin ATP-avgift och därför har låg pension. Både äldreförsörjningsstödet och garantipensionen räknas upp med prisbasbeloppet.

Kristina KampPensionsmyndigheten
Kristina Kamp, Pensionsmyndigheten
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.