Annons
Nyheter

Fångar har det bättre än äldre

Jag läste i en tidning att "Alexandramannen" som fick tio års fängelse nu har placerats i isoleringscell, får maten till sig i cellen och har rätt till en timmes promenad under översyn. Dessutom kontrolleras han med jämna mellanrum av medicinsk expertis!
Nyheter • Publicerad 29 juli 2008

2001 fick jag ett brev från en desperat 80-åring som skrev: "Remiss till evigheten? - Har fått remiss till Falu lasarett. Fick svar att remissen var mottagen och att väntetiden var 18 månader. Då jag är över 80 år tvivlar jag på att få leva i 18 månader till. Därför är min fråga (tillsammans med många andra i samma situation): Kan remissen testamenteras till behövande efterlevande?"

Tro nu inte det blivit bättre på dessa år sen dess!

Varför skall kriminella få bättre vård än våra åldringar? De äldre har trots allt byggt upp landet genom idogt arbete i många år.

Per T K WahlbergLandskrona
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons