Annons
Nyheter

Farthinder är det enda som hjälper

Kan bara hålla med Anders Hansson och alla som bor längs Tostebergavägen i Nymölla.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2009

Jag bor också längs vägen och jag ser och upplever dagligen alla dessa idioter som kör så förbannat här. Det kommer att sluta riktigt illa en dag.

Här finns mycket lekande barn, gående och cyklande, gamla som unga som befinner sig längs vägen och även vilt som korsar den.

Annons

Ska ett barneller någon vuxen behöva sätta livet till för att det ska hända något? Kan även tala om att här gäller högerregel genom hela byn men det skiter alla bilister i fullständigt. Nu får de ansvariga reagera och göra något åt problemet.

Jag stannade en gång för ungefär ett år sedan och pratade med polisen när de hade fartkontroll på Nymöllavägen, tog upp vårt bekymmer med dem och till svar fick jag följande: "Ja, vi vet om problemet, det är många som har ringt och klagat och talat om att det är som värst på morgonen, eftermiddagen kvällen och helger, vi ska ha kontoll på den vägen."

Kan bara säga att problemet finns alltid.

Här har fortfarande inte varit någon fartkontroll men på Nymöllavägen har polisen stått många gånger efter att jag pratade med dem.

Hmmmm, hur kan det vara viktigare att kolla hastigheten på en större väg som går utanför byn än på vägen där det verkliga problemet finns?

Skärpning alla myndigheter.

Farthinder, det enda som hjälper
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons