Annons
Nyheter

Förändring för förbättring

Svar till "Hör personalen", 18/7. Först och främst, en stor eloge till chefer som använder sin makt på rätt sätt. Det är viktigt att chefen vill vara rättvis och att han eller hon är lojal mot sina arbetstagare.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2008
Äldrevårdens organisation engagerar. Arkiv: Scanpix
Äldrevårdens organisation engagerar. Arkiv: ScanpixFoto: 

På ett boende har man omplacerat ett fåtal personer för att öka trivseln för de övriga anställda. Då har man visat tecken på att personalen betyder mycket.

Det finns småchefer som styr och ställer för att få som de vill. Som enbart tänker på sitt eget bästa. Sen finns det de småchefer som tar tag i problem. Detta för att göra situationen bättre för samtliga - det är skillnad.

Annons

Det finns anställda på boende som ser sin arbetsplats som sitt revir. Det kan det sluta med både mobbning och utfrysning.

Som tur är så finns detchefer som tar tag i detta och försöker förhindra att det sker.

Det är fullt förståligt att personalen på denna avdelningen inte känner samma glädje och trygghet då arbetskamrater blivit omplacerade, men, det är också viktigt att tänka på varför det blivit såhär. Efter ett tag kommer resterande personal ha arbetat upp ett tryggt och arbetsvänligt klimat där alla tycker det är roligt att komma till jobbet. Härifrån kan allt bara bli bättre

Myntet har två sidor
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons