Annons
Nyheter

Föredömligt samspel mellan olika trafikanter

Nyheter • Publicerad 16 januari 2004

Svar och synpunkter på strecken vid Resecentrum.

Först till Daniel. Förmodligen är det mig du menar som den "utskällande busschauffören". Verkligheten var sådan att jag satt i min buss på Österängs avgångshållplats. Därifrån såg jag din kompis arroganta och provocerande gång över övergångsstället tillsammans med en flicka som han förmodligen ville imponera på.

Annons

Bussen höll inte på att köra på dem, men de bara gick ut framför bussen och hade bara behövt sakta in för att släppa fram honom eller öka takten till normal promenadtakt så hade de korsat varandra utan problem. Det fanns ju bara de inom synhåll på övergångsstället.

När de kom fram till bussen, där du redan var, sa jag till honom i vanlig samtalston att det inte är ett "vanligt övergångsställe", varpå han sade att, "vad är då strecken till?". De gick iväg utan att jag hann förklara hur det fungerade. Märkligt att du sedan sitter i bussen utan att säga eller fråga om detta, men ger dig tid att skriva en insändare.

Till Lars Nyström vill jag meddela att det fungerar alldeles ypperligt som det är, med tanke på det flöde av gångtrafikanter och bussar som det är. Samspelet och respekten är föredömlig. Visst finns det udda händelser i båda lägren, men vi vet att vi behöver varandra, så därför fungerar det mycket väl.

Synd att ta bort linjerna för att någon/några inte anser sig behöva ta hänsyn till andra och delta i samspelet. Ett förslag – om nu linjerna ska bort – fräs dem så att det blir ett rutmönster till ledning var man bör gå. Risk finns annars att gångstråket blir utvidgat.

Lars N

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons