Annons
Nyheter

Företaget borde ta sitt ansvar

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2009

Kommentar till artikeln "Dyr försening för jobbcoacher" (25/8) i Kristianstadsbladet.

Att ett sådant här oseriöst företag (Drömjobbet) skriker ut sin självförvållade olycka drabbar alla i detta projekt negativt. Framförallt de arbetssökande som tappar förtroende för leverantörerna. Eftersom jag själv är intressent i detta vill jag gärna ge korrekt information till allmänheten.

Annons

Jag skriver anonymt för att jag inte vill riskera att förfördelas på något sätt.

Ja, det har blivit en förändring i tjänstebeskrivningen sedan anbudsförfarandet var slutfört. Dock har det noga informerats från Arbetsförmedlingens (AF) sida angående förändringen till alla kompletterande aktörer.

Det har skickats ut två e-brev, det första med följande glasklara information: "Du ska också i en Excelfil skicka in administrativa uppgifter och länken till er tjänstedeklaration med beskrivning av avtalade tjänster. Dessa uppgifter ska skickas in omgående och ska vara Arbetsförmedlingen tillhanda senast den 3 juli 2009. För sent inkomna eller ofullständiga underlag innebär att vi inte kan garantera att er organisation blir presenterad på vår hemsida."

Dessutom har det bjudits in till fyra timmar långa informationsträffar över hela landet där denna information också väldigt tydligt lades fram. Slutligen har det sedan juni månad gått att läsa om detta på AF:s hemsida med en noggrann beskrivning hur de vill ha in underlaget.

Egen kommentar: En viktig uppgift som arbetssökande är att ha kontinuerlig koll på de tjänster han/hon sökt. Förändringar på arbetsbeskrivningen kan ske, viktig information kan läggas till i efterhand som kanske till och med är en öppning till nytt arbete!

Det är A och O att visa vilja, engagemang och fokus. Om detta företag inte kontrollerar det "jobb" den sökt, hur skall det företaget kunna få förtroende och instruera den arbetssökande att göra rätt saker om de själva inte är ett föredöme?

Detta är ett företag som borde ta sitt ansvar i stället för att tycka synd om sig själv.

Jag anser att AF-förmedlare borde premiera de företag som tagit sitt ansvar och varit sökbara på utsatt datum. Tyvärr är det så att när nya tillkommer så flyttas de som varit med från start till andra platser vilket innebär att de arbetssökande inte kan se vilka som egentligen tagit sitt ansvar.

Vänligen, en ny kompletterande aktör i Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad.

Fokus på nytt arbete!
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons