Annons
Nyheter

Girigheten upphov till alla krig

Nyheter • Publicerad 12 januari 2004

Svar på Henrik Unnés insändare, lördagen den 10 januari.

Du talar om en girighet som "tjänar livet". Har du så totalt tappat hoppet och tron på människans solidaritet – ja rentav hennes kärlek till sin nästa, så att du tror att det i första hand är girighet som driver henne? Menar du då också att man inte kan känna glädje av att ge, enbart utav att få?

Annons

Du talar om uppfinnare och deras girighet, men man får ju ändå hoppas att det är glädjen av att skapa som driver dem – inte deras "vinningslystnad".

Eller menar du även att man på intet sätt kan, eller får, känna glädje i sitt yrke?

Vad du i din insändare glömmer att ta upp är girighetens sämre egenskaper. De som gör att flera miljarder människor idag lever i extrem fattigdom på grund av västvärldens "girighet".

Du glömmer berätta att girigheten är upphovsmakaren till alla de krig som har bedrivits och som bedrivs just nu – i dag! Så hur du får ihop det med att girigheten skulle gagna oss alla, och hålla oss ALLA vid liv förstår jag inte alls...

Nä du, ta du din girighet och flytta över till staterna, där resonerar man lika egocentriskt och smalspårigt som du, Henrik Unné.

Hannes

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons