Annons
Nyheter

Gör Nya Boulevarden säker för gångtrafikanter

Nyheter • Publicerad 5 januari 2004

Den intensiva fordonstrafiken på Nya Boulevarden gör livet för gångtrafikanterna minst sagt trafikfarlig.

Stadsplaneingenjörerna måste omedelbart se till att markera övergångsställen vid Västra och Östra Storgatan som övergångsställe.

Annons

Det är en demokratisk rättighet att också handikappade och gångtrafikanter skall kunna ta sig fram över Nya Boulevarden och inte bara fordonen. Det blir annars de som har de farligaste "vapnen" (fordonen) som tar sig fram utan minsta hänsyn.

Det finns korkade människor som med sina alltför motorstarka bilar accelererar dem bli rena mordvapnen över gatuupphöjningarna – det torde säkert de högavlönade stadplaneingenjörerna redan ha konstaterat från sina stolar utanför fönstren i kommunhuset. Man kan fråga varför de sitter där?

Flera gånger har gångtrafikanter, med fara för sina liv, försökt passera gatan på de upphöjningar som skall begränsa farten utan att fordonsförarna begränsat sina framfarter. Detta sker varenda dag!

De fordonsförare som ger sig in i centrum med sitt fordon måste inse att de inte får ha bråttom. Ändå tar de för sig i trafiken som om det var de som ägde gatan genom att använda sitt fordon som rena mordvapnet.

Vid övergångsstället Nya Boulevarden–Västra Boulevarden är det för äldre dessutom så farligt att passera "grönt ljus" att det bara är en tidsfråga innan en allvarlig olycka kommer att inträffa just där.

Gångtrafikant med

en nära döden upplevelse

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons