Annons
Nyheter

Hässleholm är på rätt spår!

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2009
Pågatåg. Arkiv: Drago Prvulovic/Scanpix
Pågatåg. Arkiv: Drago Prvulovic/ScanpixFoto: 

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Hässleholms kommun har nu fattat beslut om att anslå 850 000 kronor för att kunna upprätta anbudsunderlag för att bygga om Sösdala station för pågatågstrafik.

Det innebär att det första steget har tagits för att bygga ut pågatågstrafiken i nordöstra Skåne enligt projektet "Pågatåg Nordost". Tanken är att ombyggnaden skall ske under påsken 2010 i samband med att Banverket stänger all trafik under fyra dygn. Då skall man bland annat bygga en gång- och cykeltunnel under järnvägen.

Annons

Regionfullmäktige som är huvudman för pågatågstrafiken i Skåne har i beslutet om den senaste trafikförsörjningsplanen beslutat att "Pågatåg Nordost" skall genomföras.

Det är första gången som pågatågstrafiken i nordost har kommit med i trafikförsörjningsplanen enligt regionfullmäktiges beslut.

I takt med att projektet "Pågatåg Nordost" genomföras förbättras möjligheterna att komma till de olika arbetsplatserna på ett enkelt och miljövänligt sätt. Förhoppningsvis blir det också fler arbetsplatser i nordost.

Det kommer att gynna utvecklingen i hela nordöstra Skåne på ett mycket bra sätt.

Douglas Roth (M) regionfullmäktigeledamot
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons