Annons
Nyheter

Healing bara hokus-pokus

Nyheter • Publicerad 6 juni 2002

Pingstpastor Charles Ndifon, en nigerian med amerikanskt medborgarskap har besökt Qpoolen i Hässleholm där pingstpastor Tomas Ander funkat som en slags manager och hela konceptet har nu döpts till ”mirakelveckan” där Ndifon fungerat som Jesus ombud och botat bland annat en kvinna med långt framskriden levercancer och en hel del annat i sjukdomsväg, dövhet och öronsus (tinnitus) på en ung flicka via en mobiltelefon.

Sedlar har prasslat och mynt har så klart också klingat och kollekten har varit välfylld och nu funderar Tomas Ander i banorna för en repris i Hässleholm.

Annons

Jag tror inte på den reprisen.

Vad skulle Ndifon då säga till de lurade som förhoppningsvis lyckades kasta skammen åt sidan och ställa Ndifon mot väggen. Risken att kvinnan med långt framskriden levercancer skulle komma är utesluten. Hon lär vara där uppe hos Ndifons påstådda ”uppdragsgivare”.

Det kan, tycker jag, förefalla mer än underligt att Gud gett Jesus uppdraget sända hit Ndifon till Hässleholm och Qpoolen för att bota öronsus, när större delen av Afrikas barn ligger och dör i aids och ebolavirus och andra sjukdomar och en kosmisk svält och armod.

Duger inte Amerika med ett folkunderlag på nära 400 miljoner människor och alla deras sjukdomar, öronsus och dövhet. Varför resa till lilla Hässleholm, en ”flugskit” på den stora världskartan?

Min allra personligaste åsikt är den att de som har gått på detta hokus-pokus givit byfånarna ett rejält ansikte.

LENNART GRÄNTZ

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons