Annons
Nyheter

Helgjobbare behöver skjuts

Nyheter • Publicerad 4 juli 2008
Lördgasmorgnar går inga bussar. Arkiv: Willy Alm
Lördgasmorgnar går inga bussar. Arkiv: Willy AlmFoto: 

ººNu får det vara nog Skånetrafiken!

Skulle in och jobba på CSK lördag och söndag, jobba 16 timmar. Men hör och häpna –ingen buss. Det fick bli taxi bägge dagarna.

Annons

Första bussen går i från Önnestad lördag 09.20 och söndag 12.55. Hur ska man då kunna jobba klockan sju? Taxin kostade bägge dagarna 560 kronor sammanlagt. Så jag fick jobba för ynka 47,30 kronor i timmen, netto efter skatt, bara för att inte vårt bussbolag gitter köra lördag- och söndagsmorgnar.

Ska det vara så här? Eller kan man skicka räkningen till er?

Istället för att ta bort en tid på förmiddagen, ta bort en vid middagstid och tidigarelägg förmiddagsturen till sextiden så folk kan komma till jobbet även på helgerna.

Ni vill man ska använda bussen, men hur då? När det inte finns några tider för oss som måste jobba även helger.

Ni tror kanske att alla har tillgång till bil - ja det har vi kanske men bensinen är dyr och sen ska man parkera bilen också. Övriga familjen kanske behöver hitta på något, handla eller åka bada när en annan jobbar, och behöver då bilen för detta.

Lägg in fler turer, eller ni har så mycket pengar så ni kan betala mina – och andras – taxiresor.

efter betald taxi

Svar: På många orter runt om i Skåne kan det tyvärr vara ett problem för skiftarbetande resenärer som behöver resa väldigt tidigt eller väldigt sent på helgerna. Då är det inte så många andra resenärer vilket gör att bussen nästan kör tom, istället för att utnyttja den på ett bättre sätt under dagen. Det är nämligen också en ekonomisk fråga. Vi strävar hela tiden efter att förbättra trafikutbudet så att alla ska kunna resa med oss.

Slavjobbare för 47,30Emma Erikssontrafikutvecklare Skånetrafiken
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons