Annons
Nyheter

Hellre AF än FK

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2009

Gunnel Skarp, t f områdeschef Försäkringskassan (FK), skrev i Kristianstadsbladet för ett tag sedan om att regler ska skapa rättssäkerhet. Den rättssäkerhet Skarp talar om ser ut enligt följande:

ºHot och utpressning av FK:s handläggare.

Annons

ºVinkling av mötesprotokoll som hävdar att det finns någon överenskommelse mellan FK och patienten, som i verkligheten tvingats fram genom utpressning!

ºMedveten användning av blanketter som hävdar att inga andra åtgärder än upptrappning av arbetstiden behövs, vilket kräver att FK:s handläggare är läkare, vilket de knappast är.

ºTillägg till läkarens utlåtande så att den motsvarar FK:s önskemål (handläggarens önskedrömmar).

ºÄndring av läkarintygets varaktighet, det vill säga att sjukskrivningsdatum ändras till FK:s önskemål.

ºBorttagning av godkänd arbetsskada utan meddelande att den är borttagen och varför.

ºFK:s tvång att anmäla dig som arbetssökande även om du har en 100 procentig anställning. Vilken rappakalja!

ºUpplysningar från FK:s personal att man kan ansöka om förlängd sjukersättning lämnas först när patienten har blivit utförsäkrad – tjänstefel? – samtidigt som man meddelar patienten att ansökan för detta kommer att avslås med 99 procents säkerhet!

Observera, detta är ej påhittat utan den bistra verkligheten. Det finns underlag på detta! En tröst för alla med liknande problem – personalen på Arbetsförmedlingen är väldigt trevliga och kunniga.

KK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons