Annons
Nyheter

Inför ett pensionsavdrag

Ökad välfärd och arbete skall löna sig. Jag delar den uppfattningen och anser också att det alltid har lönat sig.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2008

Då, under 45 år, talade vi inte så mycket om jobbavdrag, det var mest pådrag som gällde och rejält med skatt och pensionsavgifter betalade vi också.

Nu, när alliansenhar ökat välfärden genom att:

Annons

ºta bort förmögenhetsskatt för de förmögna

ºsänka fastighetsskatten mest för de dyraste villorna, främst i storstadsormådena

ºinföra jobbavdrag som ger mest till de med de högsta inkomsterna

så har välfärden ökat kraftigt för dessa grupper och utslaget på befolkningen i sin helhet ger det väl ett litet plus.

För att ytterligare öka välfärden i landet föreslår jag ett pensionsavdrag likadant som jobbavdraget, vilket skulle kunna ändras till ett pensionstillägg efter 85 år, då man endast är en belastning för samhället enligt nationalekonomerna.

Läste attSkatteutskottet skall se till att arbetsgivarna skall subentionera segling och golf också. Angeläget och prioriterat hoppas jag.

Tar man tjänstebilen, 40-50 procent av alla nyregistrerade bilar är registrerade på juridisk person, efter gratiskaffet på jobbet och den subventionerade lunchen, så hinner man väl ut på en subventionerad golfrunda innan mörkret faller.

Allt är frid och fröjd och Göran Persson har fått sitt "pigavdrag", så han och Anitra får råd med hemhjälp.

Min enkla frågaär:

Gjordes det ingen överenskommelse mellan partierna om att arbetsinkomst och pension skall beskattas lika vid införandet av den nya allmänna pensionen som skulle följa inkomstutvecklingen? Eller är det fritt fram för nya avdrag och tillägg för olika grupper i samhället? Varför har man då inkomstindex och följsamhetsindex vid beräkning av pensionen?

Lurad och besviken pensionär
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons