Annons
Nyheter

Inte tillräckligt med personal på förskolan

Nyheter • Publicerad 20 januari 2004

Om man hade drivit Svalans förskola i privat regi och fått driva ett företag på detta sätt som man gör med en kommunal verksamhet skulle man blivit miljonär.

Nya arbetstillfällen? Nej, men man skapar (Kristianstad kommun enhet 10) själv arbetsmiljöproblem och stora sådana.

Annons

Skadestånd till personal och barn är vad vi kräver samt en personalbemanning enligt lämnad information den 9 december 2003.

Och då menar vi, att ska det vara 14,21 personal så ska det vara 14,21. Det ska vara vikarie från första minuten (enligt ledningen var det inga problem att fixa vikarier). Det har vi inte sett vecka 3 2004.

Vi kräver också ett arbetsklimat och en lugn och trygg verksamhet för våra barn – kanske blivande arbetstagare med Kristianstads kommun som arbetsgivare?

Personalbemanningen vecka 3 var minus 8,99 enligt redovisad bemanning 2003, eller minus 2,74 enligt redovisad bemanning 2004. Ska detta få fortgå?

Räkna själva ut hur mycket Kristianstads kommun tjänar på att ej bemanna åtta anställda på en dag.

Man kan ej driva en verksamhet så med 81 barn. Enligt läroplanen ska förskolan lägga grunden för ett livslångt lärande samt vara rolig, trygg och lärorik, en god pedagogisk verksamhet.

Personal och barn är fantastiska som har klarat denna tuffa tid som pågått i cirka ett år – nu var vi snälla...

Om ni ej klarar av att hantera detta problem, titta på Mörby-långa förskola på Öland som blev utsedd till bästa förskola.

Föräldrar till 81 barn

på Svalans förskola

genom föräldrarepresentanterna

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons