Annons
Nyheter

Kan man använda Fornstugan på annat sätt?

Varenda gång jag besöker Kristianstad tar jag mig en titt på Fornstugan i Tivoliparken som storbyggmästaren Svante Svenson ritat i slutet av 1800-talet.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2009

Men varje gång undrar jag om inte byggnaden borde användas mera pietetsfullt än att bara vara ett glasskafé. I stugans sal har vi en trist försäljningsskänk och i övrigt är utrymmet gapande tomt. Dessutom vanpryds den vackra, nymålade entrén av två glassflaggor.

I ett odaterat protokoll på internet av Stiftelsen Region Kristianstad hittar jag följande passus: "Under utomhussäsongen bör det bedrivas verksamhet i Fornstugan som såväl stödjer lekplatsen som andra besökare i parken. I Fornstugan bör verksamhet bedrivas året om för att göra Tivoliparken attraktiv för allmänhetens besök."

Annons

Men räcker det med att göra Fornstugan till kafé på det tråkiga sätt som nu sker? Kan man inte använda den på ett annat sätt?

Det finns ytterst få fornstugor och fornsalar i Sverige. Låt gå att de inte ligger i tidens anda, men jag tycker att de styrande i Kristianstad måste tänka till lite mer.

Folke Schimanski

Ramlösa
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons