Annons
Nyheter

Kan man få en postlåda i Åhus?

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2009
Svåra att nå. Bild: Scanpix
Svåra att nå. Bild: ScanpixFoto: 

Det var en gång för länge, länge sedan i en liten by som vi kallar Åhus. Det var på den tiden då posten hette Postverket och brevbärarna hade märke i mössan och kom att kallas postiljon efter ett antal kurser och år i tjänsten. Det svävade något seriöst över företeelsen. På den tiden hade Posten kontor snett emot där konsum nu ligger, och konsumkunder för att inte tala om biblioteksbesökare hade nära till en brevlåda.

Sen dess harandra tider brutit idyllen. Posten har flyttat till ICA med kontor och brevlådor och etablerat samarbete med företag för spel och dobbel. De gula brevlådorna lyser med sin frånvaro och coop-kunder samt bibliotekets läs- och skrivkunniga besökare får fråga sig fram till närmsta låda. De senare, som kan anses vara ett givet postens kundklientel, får traska till i höjd med systemets butik, där man finner en brevlåda på väggen till Åhus centrala spel- och dobbelbutik.

Annons

Ja, brevlådan hängde tidigare utanför Pressbyråns kiosk med spel- och dobbel då inte påfallande långt från konsum. När så kiosken jämte brevlådorna blev grävskopornas rov kunde postens brevlådebeslutsfattares samvete lätt mena att post, spel och dobbel är storheter som hör ihop.

Kära postalabeslutsfattare, vi som kan kalla oss bibliotekskunder, läser, skriver ett och annat brev, förser oss med varor för livets uppehälle från konsum, köper frimärke och en och annan skraplott i den affären. Finns det ingen brevlåda till övers för oss att hänga på en vägg nära konsum och bibliotek? Är inte vi en målgrupp väl värd att fjäska för? Undrar

Coop-kund
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons