Annons
Nyheter

KBF – ge ett klarläggande

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2009

ººSvar till Ulf Gildestams insändare "Sent skola syndarna vakna", publicerad den 18 augusti.

Hur osaklig får en politiker vara? Ulf Gildestam från Kristianstadsbygdens framtid har i en insändare kritiserat olika förhållande inom äldreomsorgen. Han vill återinföra det gamla äldreboendet och har en helt felaktig bild av hur matdistributionen till de äldre går till.

Annons

Samtidigt som han anser att det finns för få platser i dagens äldreboende så står partiets representant i omsorgsnämnden inte upp för ett bibehållande av de platser som finns i servicehusen idag.

Vad det gäller matdistributionen så sker denna under kontrollerade former med kontroller av matens temperatur. Där spelar bland annat frigoliten rollen som värmhållare och inte som tallrikar. Finns det klagomål bör detta framföras i det enskilda fallet.

Partiets representant i omsorgsnämnden har också utan några kommentarer accepterat nedläggningen av restaurangen vid Charlottsborgshemmet, med följden att många nu har fått en försämrad möjlighet till den sociala samvaro som Ulf Gildestam säger sig slå vakt om.

Nu finns ju möjligheten för partiet att vid kommande fullmäktigemöte i Kristianstad verkligen ge ett klarläggande i detta ärende.

Vad kommer man att säga då?

Åke R T Petersson (MP)ledamot i omsorgsnämnden
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons