Annons
Nyheter

Kristianstad – en cykelkommun?

I Kristianstads kommun investeras det alldeles för dåligt i friskvård, som exempel kan nämnas tillgången på cykelvägar utanför centralorten.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2009

Det finns ett motto som säger: ta cykeln istället för bilen! Ja, det är ju lätt för den som bor i själva stadskärnan att följa. Vi som råkar bo i periferin, ska inte vi kunna ta oss fram till kommunens alla delar per cykel?

Som det är nuså tvingas till exempel Åhusborna ta bilen istället för cykeln om man ska till Gärds Köpinge, Vä eller Skepparslöv. Man kan som cyklist på bilvägar till dessa orter riskera livet om man dristar sig till en cykeltur här.

Annons

Kan vi inte här i kommunen göra en omsvängning i synsättet och inte bara skylla på att det är Vägverket som äger frågan om cykelvägarna på landsbygden? Det gäller ju kommunens invånare och även gästande turisters välfärd, så visst kan man väl tycka att vi har råd med denna investering.

En undran och tanke som just nu slår mig är, varför tar man inte tillfället i akt nu när man lägger ner fjärrvärmerör längs Flötövägen från Kristianstad till Åhus? Här skulle man kunna lägga en hård grusbeläggning ovanför rören när man ändå håller på med arbeten där.

Det skulle bli en alldeles utmärkt cykelled utan stora kostnader.

Jag manar tillsnabba ageranden och beslut i frågan inom tekniska nämnden och kommunstyrelsen.

Inge Zweiniger Cyklist och Åhusbo
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons