Annons
Nyheter

Kvinnomisshandlare bara värda förakt

Nyheter • Publicerad 9 januari 2004

Förstår att min djupaste önskan inför det nya året, att alla de män som misshandlar kvinnor namngavs med också fotografi i landets samtliga dagstidningar är kanske juridiskt omöjlig.

Noterar att kvinnovåldet ökat enormt i Kristianstadsbladets polisspalter och att det är så våldsamt och grymt att man vill vägra tro att det förekommit, men det har det. Män som bankar förståndet ur sin kvinna med tillhyggen, sparkar, vapen(!) hugg och slag.

Annons

Jag känner sånt outsägbart djupt outrotligt förakt mot dessa kräk, knappt värda namnet människa. Vad är det för sinnessvaga och gräsligt urfega typer som i kraft av fysisk överlägsenhet misshandlar kvinnor, vad får de ut av detta?

Hur ful en kvinna kan bli i mun eller hur än hon "skrotar ihop" i en relation är det mannens uppgift att vara "lokomotivet" – peppa upp, krama, tala, hålla om eller göra allt i sin makt för att göra det lättare och kärleksfullare, och hjälpa kvinnan som är den som skapar barn och människoliv på vår planet, bär på och förlossar.

Hur kan någon vara polare med kvinnomisshandlare?

Hur kan man andas samma luft under samma tak på fängelser med kvinnomisshandlare och vara kompisar?

Hur kan man bo granne med en kvinnomisshandlare och bara tiga?

Frågorna är ännu fler!

Inom vålds- och misshandelskategorin anser då jag att dessa män är de absolut största skithögar som går i ett par skor, värda absolut inget mer än djupt förakt.

Lennart Gräntz

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons