Annons
Nyheter

Kyrkovalet – till för kyrkans medlemmar

Lars-Ivar Ericson, varför har Centerpartiet, med flera partier, listor till kyrkovalet, när kyrkovalet är till för kyrkans medlemmar? Många Centerpartister och andra partimedlemmar är inte ens medlemmar i Svenska Kyrkan!
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2009

Vi i kyrkan är den partipolitiskt obundna grupperingen inom församlingarna Kristianstads Heliga Trefaldighet och Norra Åsum som vill ha Svenska Kyrkan utan politisk styrning och inverkan.

Vi ser rena personval i framtida val till kyrkan som det enda rätta och en kyrka helt utan påverkan och inblandning av de politiska partiernas åsikter och styrningar. Skilj partierna från kyrkan, eftersom alla partiernas medlemmar och stödjare inte är medlemmar. Vår svenska kyrka är värd detta!

Annons

Vi stödjer personvalkampanjen www.personval.nu . Gör det du också!

Tänk dig för på vem du röstar i kommande kyrkoval – välj en grupp utan politisk påverkan! Tyvärr kan du med tre kryssen i årets val endast välja ur din synpunkt lämpliga personer på en lista. Man kan fråga sig varför man ej kan sätta kryss på en, två eller tre olika listor där de kandidater finns som du tror kan göra ett bra arbete för Svenska Kyrkans framtid.

Karl-Johan Svensson, För Vi i kyrkan – ditt opolitiska alternativ i kyrkovalet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons