Annons
Nyheter

Låt barnen gå före politikerna

Nyheter • Publicerad 4 juli 2008
Barnen behöver bra lokaler. Arkiv: scanpix
Barnen behöver bra lokaler. Arkiv: scanpixFoto: 

ººLäste i Kristianstadsbladet att man måste renovera kommunhuset i Östra Göinge för 10,5 miljoner. Kommunen har problem med ventilationen säger tekniska chefen Vigren. Det blir väldigt varmt inomhus.

Det är märkligt att kommunen tillåter att småbarn vistas i en dagislokal som har både dålig ventilation och mögelproblem. Kommunen har inte råd att åtgärda dagislokalens problem men kommunen har råd att åtgärda problemen i kommunhuset. Detta prioteras högre än kommunmedborgarnas barn.

Annons

Ekens förskola i Sibbhult har dessa problem men kommunen har inga pengar över. Ett allergistandardprogram faställdes av kommunfullmäktige i december 2004. Har kommunen arbetat för att skapa en god innemiljö för alla?

Har kommunens tekniska kontor skött servicen av ventilationsanläggningar för att garantera den effektivaste och inneklimatmässiga driften? Har kommunen förbättrat och förenklat tillvaron för den som har astma, allergi eller annan överkänslighet genom att åtgärda brister i de offentliga miljöerna?

Uppfyller kommunen miljöbalkens första kapitel "Människors hälsa ska skyddas mot skador och olägenheter oavsett om dessa orsakas av föroreningar eller annan påverkan"?

Varför prioteras kommunhusets ventilationsproblem framför dagislokalens? 10,5 miljoner räcker till många andra akuta problem i kommunen.

Åtgärda dessa i första hand!

Elisabeth Rydén
Elisabeth
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons