Annons
Nyheter

Låt pensionärerna behålla trädgårdsservicen

Nyheter • Publicerad 20 januari 2004

Angående trädgårdsservicen för pensionärer.

För en tid sedan, närmare bestämt den 20 december, skrev undertecknad en lång och arg insändare om den indragna servicen av trädgårdsskötseln.

Annons

Trodde då att det skulle bli folkstorm av engagerade människor och av dem, som liksom jag, drabbats hårt. Är både förvånad och ledsen, men det stärker mig i min uppfattning att de gamla är så vana vid att tiga still och bli överkörda gång på gång, så de anser väl att ingenting hjälper mot de som styr och ställer.

Ensam kan jag väl ej göra så mycket, men tillsammans skulle vi i alla fall kunna tala om vad vi anser om detta skamliga beslut och vad som som ligger bakom. Skulle gärna vilja ha kontakt med någon av dem som har fattat beslutet och få veta deras motiv. (Redaktionen har mitt namn och telefonnummer).

Det som herr Åkesson sedan åberopar om tidsbrist hos biståndsarbetare är rena gojan. Att inte dessa människor skulle kunna avgöra och prioritera kan jag absolut ej förstå.

Det är just denna kategori som har all kontakt med oss äldre och därför är fullt kapabla till att avgöra hur de äldre lever och vem som är mest i behov av hjälp. Är det månne herr Åkessons eget förslag med den indragna hjälpen?

Vi begär ingen välgörenhet. Höj taxan ordentligt, förslagsvis till halva den summan 500- 600 kronor som vi får betala och inte har råd med om vi ska anlita privat.

Brist på personal kan det ju inte vara tal om med alla de arbetslösa människorna och all denna skolungdom som kommer ut till våren och som kommunerna betalar skamlöst låga löner till för deras arbete.

Skulle gärna vilja veta varför inte PRO kan eller vill engagera sig och hjälpa oss gamla.

Arg, besviken och fly förbaskad

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons