Annons
Nyheter

Medmänskligheten lever

Nyheter • Publicerad 4 augusti 2009

Jag har under några månader fått uppleva två händelser som har givit mig fortsatt tro på människan!

Den första var i våras då jag bet av en bit tand och genast fick ångest över att både min plånbok och jag skulle få lida mycket för detta. Bokade ett besök hos min tandläkare och fick min tand lagad.

Annons

När jag skulle betala så fick jag beskedet om att detta skulle räknas som en slags garanti, då samma tand hade blivit tillfixad ett halvår tidigare! Jag blev helt överraskad och hur lycklig som helst! Jag hade ingen aning om detta och uppskattar mycket ärligheten och den generositet som visades.

Den andra händelsen inträffade i denna veckan då min katt blivit sjuk och jag var tvungen att ringa till min veterinär.

Jag fick pratamed en jättetrevlig tjej som sedan bad Annika att jag skulle få ett pennicelinrecept inringt till mitt apotek. Hon känner visserligen till oss sedan tidigare, men det är inte många som hade ringt in ett recept utan att först ha velat boka in ett besök på mottagningen.

Ett veterinärbesök kostar flera hundra kronor och detta behövde jag alltså inte betala. Jag blir så glad över att det fortfarande existerar en medkänsla och en flexibilitet hos människor.

Allt handlar inte om pengar och det gläder både mig och min plånbok att det finns såna här underbara människor! Jag vill framföra mitt tack till dessa och alla andra som låter känslorna och ärligheten styra och inte bara låta pengarna avgöra.

Pia och katten Bengt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons