Annons
Nyheter

När får vi ståplats på flyget?

Nyheter • Publicerad 21 juli 2008
Trångt i kabinen. Arkivbild: Scanpix
Trångt i kabinen. Arkivbild: ScanpixFoto: 

ººFlyget har genomgått en period av ökad konkurrens vilket lett till lägre priser men avsevärda försämringar för resenären.

Inte ens säkerhet är längre heligt inom denna bransch. För att visa passagerare hur illa det blir om man inte är beredd att betala så har man tagit bort den fria mackan på många bolag.

Annons

Hanteringen av försäljningen och dess betalning är så omfattande att det knappast kan vara lönsamt. Det vore bättre att som tidigare bjuda de som är hungriga.

Ju fler passagerare man kan tränga ihop per yta desto billigare blir biljetten.

Jag tror man nått optimum när knäna skaver i pannan, men hittills har man bara nått ett obekvämt flygande där knäna ständigt trycker mot framförvarande stol.

Själv är jag 188 centimeter vilket inte är någon extrem längd i dag men jag får inte längre plats.

Säkerhetsbroschyren finns i fickan i framförvarande stol. Om du lyckas få loss den under dina knän kan du läsa hur man ska bete sig vid en eventuell nödlandning. Helt enkelt lägger man huvudet mellan sina knän och händerna på huvudet för att skydda sig. Denna instruktion kan inte vara skriven för detta radavstånd mellan sätena. Jag skulle omöjligt kunna sänka mitt huvud till denna position och även om jag skulle lyckas skulle jag inte vilja ha mitt huvud dikt an framförvarande stolskant vid en nödlandning.

Jag tror att den nya modellen är att ha ett varierat utbud av stolstäthet och helt enkelt ta betalt i förhållande till längd och vikt.

Kanske skulle ett lågprisalternativ kunna vara ståplats som absolut är den minst utrymmeskrävande ställningen. Jag vill sitta bekvämt på flyget och det står jag för!

Magnus Bäckströmskyldig fem minuter av din tid
Magnus Bäckström
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons