Annons
Nyheter

Ohyfs på biograferna

Nyheter • Publicerad 29 juli 2008
ARKIV: BERTIL ERICSON/SCANPIX
ARKIV: BERTIL ERICSON/SCANPIXFoto: 

ººKunde nyligen läsa en artikel om folk som klagat på åldersgränserna som finns i biograferna när vissa filmer visas.

Regler är ju regler, de som jobbar på bion måste ju följa dessa. Sen om man är vuxen nog eller inte tåls att diskutera, med tanke på hur många beter sig i salongerna. Det spottas snus på golvet, på filmduken. Det spills läsk och popcorn, fötter sätts upp i nacken och i ryggen på folk. Mobiltelefonen ska självklart gå varm också under filmens gång.

Annons

Sen att man får se filmer för sina föräldrar där hemma oavsett åldersgräns, spotta snus på golvet och tv:n, hälla läsk i soffan och så vidare betyder inte att det är de reglerna som gäller på alla andra platser i världen. För man får väl förmoda att det är så det funkar hemma också?

Snart är väl olovlig körning och langning ett minne blott, för föräldrarna har sagt att barnen får dricka sprit och köra bil. Nä minsann, folk borde snart lära sig att sitta still, hålla truten, äta sina popcorn och dricka sin läsk lugnt och stilla och njuta av de filmer de faktiskt får se.

Håkan Sandell
Håkan
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons