Annons
Nyheter

Olika regler?

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2009

Har läst i tidningarna de senaste dagarna hur verksamhetschefer inom Östra Göinges äldrevård granskat Solglimman i Glimåkra och då kommit fram till att kvällsmålet inte var som en huvudmåltid för de äldre.

Jag vet av erfarenhet som vårdare av äldre att de inte vill ha mer än "något lätt" på kvällen. Så man förstår att kommunen är avundsjuk på Solglimman för att de är så populära som vårdinrättning och därför försöker hitta fel där. När man som nu plockar fram sådana felaktiga slutsatser framstår åter Ö Göinges företrädare som en samling hycklare.

Jag har kollat med hemtjänsten vad de kan fixa för kvällsmat åt de äldre som bor hemma: Bara smörgås och kräm i all enkelhet. Kan till exempel inte baka plättar med mera. Alltså finns det tydligen olika regler beroende på vem man bedömer. Rätt ska vara rätt.

GIR
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons