Annons
Nyheter

Ompröva beslutet om indragen trädgårdsservice

Nyheter • Publicerad 28 januari 2004

I Kristianstadsbladet var det onsdagen den 21 januari en mycket bra insändare angående trädgårdsservicen för pensionärer. Jag önskar också dra mitt står till stacken i detta ärende.

Initiativet att tillhandahålla trädgårdsservice till pensionärer har varit mycket bra. Genom denna service kan ju många pensionärer bo kvar i sina hem så länge som möjligt.

Annons

Trots fina servicelägenheter med mera, kan ju ingenting vara bättre än eget boende och det är säkerligen billigare för kommunen.

Jag själv är snart 86 år. Min balans är dålig. Inomhus har jag käpp och utomhus rollator samt färdtjänst. Min fru är fyllda 80 år och klarar lättare trädgårdsarbete. Vi har bott på samma plats i 43 år och har varit intresserade av trädgårdsarbete.

Sommaren 2003 fick vi hjälp med klippning av häckar och gräsmatta. Den fina personal som utförde arbetet vill jag ge de bästa lovord.

Ni politiker pratar alltid om att människor skall få arbete, men hur är det i verkligheten? Endast prat och löften!

Det är väl bättre att folk har ett meningsfullt arbete än att de skall gå arbetslösa. Är det så, att pengar fattas tror jag att det flesta pensionärer är villiga att betala mer. Under sommarmånaderna torde också skolungdomar kunna hjälpa till.

Vad jag förstår är det många pensionärer som är både arga och besvikna om trädgårdsservicen försvinner. Varför är pensionärsorganisationerna så tysta?

Jag uppmanar ansvariga politiker att snarast ompröva beslutet.

Annonsera i Kristianstadsbladet om trädgårdsservice (priser, servicedetaljer med mera). Ange viss dag som önskemål om service skall vara insända.

De som har svårast att själva klippa sina häckar och gräsmattor skall självklart först komma ifråga (till exempel de som har färdtjänst).

Ännu en arg, besviken och

Annons

förbaskad före detta

trädgårdsskötare

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons