Annons
Nyheter

Öppen stad

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2009

Replik till "Usel cykelbro över motorväg". Du skriver att de "fina" områdena ej tillåts förfalla beträffande igenvuxna buskar och träd. Jag anser mig ej bo i "fina" kvarter men väl i den mest centrala delen av stan, nämligen utmed kanalen på Söder.

Enligt stadsträdgårdsmästaren ska stan vara "lummig" men nu har det gått för långt. Kanalen är totalt igenvuxen av stora, höga och fallfärdiga pilar som hänger ner i kanalen och över cykel och gångbanor så att folk som går och cyklar måste ducka. Snart faller löven och det blir såphalt för alla som skall passera bland annat vid Ö Boulevarden/Helgegatan. Likaså växer kommunens häckar långt ut i cykel och gångbanor på söder. Befinner vi oss i vattenriket eller i urskogen?

Annons

Besökte nyligen Ronneby och Karlskrona, mycket vackra städer, en ren njutning med välskötta träd och buskar. I Kristianstad får man skämmas över den igenvuxna staden.

Hoppas på snabba åtgärder, samt en ordentlig trädbeskärning i vinter. Fram för en öppen stad med vatten!

Boende på Söder
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons