Annons
Nyheter

Polisen måste börja patrullera

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2009

ººNu får det väl ändå vara nog med överfall på Gamlegården, Näsby.

Vi som har anhöriga där kräver att polisen börjar patrullera i området om kvällar, nätter och helger. Nu har min pappa blivit nerslagen och rånad två gånger inom loppet av fyra månader. Den senaste gången blev han ordentligt misshandlad. Han kände igen killarna, så det är samma gäng som håller på.

Annons

En annan bekant har blivit misshandlad och rånad inte mindre än tre gånger, och det bor personer på Näsby som måste ha personlig assistent för att överhuvudtaget våga gå och handla. Ynkryggarna går på de svaga som inte kan försvara sig själva. De gamla, de handikappade och de som är riktigt berusade. Det är inte klokt att det ska behöva vara på detta viset. Jag växte själv upp på Näsby, och det var ett helt underbart område en gång i tiden. Nu vågar folk inte gå ut av rädsla för att bli nerslagna och rånade. Det eldas upp bilar på parkeringarna och folk skjuter varandra. Herregud, vad har hänt med vårt samhälle?

Den gamla låten "Lyckliga gatan" passar verkligen in i det här sammanhanget. "Lyckliga gatan du finns inte mer. Du har försvunnit med hela kvarter. Tystnat har leken. Tystnat har sången..."

Det är för sorgligt! Något måste göras åt det. Vi ska väl ändå inte behöva ha det på det här viset längre? Så snälla Polismyndigheten i Kristianstad, gör något åt detta. Nu, tack. Det hjälper inte ett dugg att besöka barnen och ungdomarna på skolan. Ut och patrullera istället och håll koll på ligisterna. Eller ännu hellre, stoppa dem.

Dotter till misshandlad man
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons