Annons
Nyheter

Protestera genom att bojkotta israeliska varor

Nyheter • Publicerad 26 januari 2004

Svar till Cecilia Brinck, den 22 januari.

Tycker Du har missuppfattat allt. Det är faktiskt en folkrättslig olaglig ockupation av ett annat land som gör att konflikten fortfarande är i full gång nere i Israel.

Annons

Den israeliska armén håller på med ett regelrätt folkmord. Titta exempelvis på flyktinglägret Janin. Det finns ingen som kan försvara ett sådant beteende. Det var full i klass med nazisternas svineri under andra världskriget.

Jag försvarar inte våld under några omständigheter och jag sympatiserar med alla israeliter som missat en anhörig likaväl som med araber som förlorat någon anhörig på grund av de israeliska mördarna.

Men när man ser den israeliska ockupationsarméns härjningar inne i de arabiska områdena så förstår jag deras desperata känslor. Deras enda möjlighet att motverka Israel är genom gerillakrigföring och tyvärr använder man självmordsbombare. Tycker det hade varit mycket mer anständigt om självmordsbombarna enbart anföll militära mål och de styrande politikerna i Israel.

Det finns dock ett medel vi i Sverige kan göra för att påverka mördarna i den israeliska regeringen och det är att vi bojkottar alla varor från Israel. Köp inga Jaffa-apelsiner till exempel. Inte nog med att Jaffa-apelsinerna inte är så saftiga och goda som de spanska till exempel men om vi köper frukt från andra länder än Israel stöder vi inte folkmordet i Israel.

Även höga befäl inom den israeliska armén protesterar nu mot behandlingen och brotten mot de mänskliga rättigheter som Israel gör dagligen.

Exempelvis överstelöjtnant Elitan Ronel. Han har skickat tillbaks alla sina uniformsemblem och begärt utträde ur den israeliska armen.

Även ett flertal stridsflygare har vägrat delta i mordräder riktade mot palestinska ledare enligt TT-AFP 2004-01-04.

När man sedan ser hur illa de israeliska företrädarna i Sverige uppträder. De är faktiskt gäster i vårt land.

Som gäst i vårt land måste man följa svensk lag och man bör följa svenska traditioner i möjligaste mån anser jag.

Att då bära sig åt som ett svin anser jag bara vara bevis för mindre vetande.

Annons

Nej, nu är det dags att vi svenskar protesterar mot de israeliska övergreppen och folkmordet i Israel genom att bojkotta alla israeliska varor.

Dags börja bojkotta Israel

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons