Annons
Nyheter

Protestera mot neutrala skolavslutningar

Nyheter • Publicerad 29 januari 2004

Svar på insändaren Behåll skolavslutningarna i kyrkan, den 19 januari.

Jag instämmer helt och fullt i dina funderingar när det gäller den pågående nedmonteringen av vårt lands seder och bruk. Att stå upp för dessa är för närvarande inte politiskt riktigt enligt många politiker och massmedia. Detta betyder inget särskilt egentligen eftersom "politiskt riktigt" ofta står för en oförnuftig och naiv inställning.

Annons

Att förbjuda traditionella skolavslutningar i kyrkan och mer eller mindre få barnen att tro att det är fult att hylla svenska flaggan och sjunga vår nationalsång, är idéer som inte överraskande kommer från vänsterpartiet.

Vi har rätt att kämpa för vår kultur och vårt sätt att leva. En stor invandring betyder inte att vi måste ge avkall på våra traditioner – i skolan eller någon annanstans. Varför hörs inga protester från Svenska kyrkan? Har Kyrkans Tidning lagt locket på? Varför arrangeras det inte protestmöten? Det är ju populärt numera.

Vänsterpartiet är utan tvivel en svenskfientlig och rasistisk organisation. Att kritisera andra religioner eller till exempel fördöma den förföljelse som drabbar de vita bönderna i Zimbabwe är inget som hörs från vänsterkanten. Svaret på varför vänsterpartiet arbetar på detta sätt är att partiet är beroende av invandrarnas stöd i de olika valen (se lokala valresultat). Detta gäller också till viss del socialdemokraterna.

Avslutningsvis hoppas jag att politikerna i Östra Göinge och Kristianstad tar sitt förnuft till fånga och förpassar förslaget "neutrala skolavslutningar" där det hör hemma – i papperskorgen!

PO

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons