Annons
Nyheter

Regeringen är hård mot de utsatta

Nyheter • Publicerad 21 juli 2008
Borg med piskan. Arkiv: Scanpix
Borg med piskan. Arkiv: ScanpixFoto: 

ººModeraterna driver en medveten ekonomisk förföljelse av de arbetslösa, pensionärerna, sjuka och de utsatta. Idag lever många ett traumatiskt och svårt ekonomiskt liv, men det struntar den moderatledda alliansen i. Man kan säga att regeringen under finansminister Anders Borg för en ekonomisk diktatorisk process mot den redan utsatta och nyfattiga befolkningen. Riksdagens utredningstjänst rapporterar att gruppen fattiga barnfamiljer blivit större i vårt land.

Nu har även skyddet för den enskilde att slippa bli avlyssnad utan rimliga skäl tagits bort genom att man röstade i riksdagen om den så kallade FRA-lagen. Vilket innebär en oförsonlig jakt på så kallade bidragsfuskare? Inskränkningar i offentlighetsprincipen på grund av EU enligt alliansen. En allt hårdare asylpolitik. Denna lag sätts i kraft 1 januari, 2009. Sist men inte oåterkalleligt: Anonymt angiveri á la DDR uppmuntras.

Vart är Sverige på väg?

Klas, Wolfgang, Magnus och Reinhold
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons