Annons
Nyheter

RELIGIÖS EXTREMISM ALDRIG NÅGOT BRA

Nyheter • Publicerad 13 januari 2004

Apropå det så kallade "Frikyrkomordet". Med tanke på den hysteri som blivit så fort någon som till exempel kommit från något muslimskt land gjort något vederbörande inte borde göra, så har det blivit en hysteriskt debatt där alla dragits över en kam utan pardon.

Inget försvar från min sida för de som faktiskt gör något olagligt (oavsett vilka de är), låt de få sina straff. Men var är debatten och alla generaliseringar när kristna dödar kristna, som i den småländska frikyrkoförsamlingen?

Annons

Vem vet, vi kanske slipper se såna händelser igen om de slipper att sprida sitt extremistiska budskap med sina kors runt halsen? Var i bibeln står det att man ska ett kors om halsen som tecken på sin tro? Det stör mig att dagligen se synliga tecken på en så blodbesudlad ideologi som kristendomen fortfarande tycks vara...

ObCervantes

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons