Annons
Nyheter

SKOTTA TROTTOAREN FASTIGHETSÄGARNAS ANSVAR

Nyheter • Publicerad 23 januari 2004

Vem svarar för att trottoarer är framkomliga? Fastigehtsägaren! (tjänsten kan överlåtas). Vem kollar att detta efterföljs? Hör och häpna – miljö- och hälsoskyddskontoret! (tidigare Polisen).

Om någon ramlar och bryter ett ben på en ej skött trottoar, skall man då vända sig till denna instans för att de skall fastslå brist på underhåll? Låter opraktiskt.

Annons

Hur ställer sig försäkringsbolagen till denna situation? Ersätter bolaget en skada, som skett på grund av eftersatt skötsel eller får fastighetsägaren stå för hela kostnaden?

Om gatukontoret ej lagt upp snö på trottoaren, då är fastighetsägaren skyldig att sköta vinterunderhållet. Detta har nog ej alla klart för sig i alla villakvarter. Man skall ej behöva gå på körbanan med barnvagnar och rollatorer.

Det är skottår

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons