Annons
Nyheter

Snylta inte på bredbandet

AB Kristianstadbyggen har byggt upp fastighetsnät som gör att hyresgästerna får tillgång till bland annat bredband. Investeringen för detta får hyresgästerna betala via sin hyra. Vi har förhandlat med bolaget och ställt oss positiva till denna investering.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2008
Bredband installeras. Arkiv: Scanpix
Bredband installeras. Arkiv: ScanpixFoto: 

Nu läser vi i massmedia att kommunen vill föra över fastighetsnätet till ett annat bolag som skall se till att alla kommuninnevånare skall få tillgång till nätet. Så långt är det okej. Men det verkar som att kommunstyrelsens ordförande inte vill att AB Kristianstadbyggen skall få betalt för sina investeringar. Med andra ord skall hyresgästerna i AB Kristianstadbyggen betala för att resten av kommuninnevånarna skall få tillgång till fastighetsnätet.

Det är enligt våruppfattning magstarkt att hyresgästerna skall finansiera utbyggnaden för villaägare, bostadsrättshavare och hyresgästerna i det privata beståndet. Tyvärr förekommer det på andra håll att hyresgästerna på olika sätt blir dubbelbeskattade av sin kommun. Till exempel visade tv-programmet Kalla fakta för en tid sedan att hyresgästerna genom sina hyror finansierar flygplatsen i Halmstad.

Vi hoppas att Kristianstad kommun besinnar sig och ser till att varje kommuninnevånare betalar sin del av utbyggnaden.

Rolf Melin Hyresgästföreningenordförande
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons