Annons
Nyheter

Stäng inte nattakuten

Varför kan inte politikerna i nordöstra Skåne lära sig någon gång att akutvården i Hässleholm skall vara kvar. Vård i all dess form är samhällets hörnsten.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008
Preliminärt från och med oktober kommer akuten på Hässleholms sjukhus stängas nattetid, och patienter hänvisas hit till CSK i Kristianskad, skrev KB 16/7. Arkiv: Willy Alm
Preliminärt från och med oktober kommer akuten på Hässleholms sjukhus stängas nattetid, och patienter hänvisas hit till CSK i Kristianskad, skrev KB 16/7. Arkiv: Willy AlmFoto: 

Närhet till medicinsk akutvård kan rädda liv, det måste ni politiker fatta.

Hässleholm medkranskommuner behöver verkligen denna trygghet. Lever dessa 17 politiker - varav sex sossar, tre moderater, två centerpartister, två från folkpartiet, en från kd, en mp, en sd, en från vänstern - i tron att inte ni kan bli akutsjuka?

Annons

Nu är det så att CSK inte kan ta allt, det är bevisat ett flertal gånger genom åren.

Det som förundrar mig är att sjukvårdsledningen inte reagerar mot detta att stänga akuten i Hässleholm. Hur information till berörd personal inte kan bli offentligt och i stället kallas för intern information.

Hässleholms sjukhusär väl offentligt och betalas med skattemedel. Då är det väl en skyldighet att vi skattebetalare också får ta del av den informationen, eller hur.

I hopp om att politiker och sjukvårdsledningen tänker om och det rejält. Vi alla i Hässleholm med kranskommuner vill ha kvar akuten i Hässleholm.

Börje Lörnstam, Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons